Ders Öğrenme Çıktıları (DÖÇ), dersi başarı ile tamamlayan öğrencilerin kendilerinden sahip olmaları beklenen bilgi, beceri ve yetkinlikleri ifade eder. Bu bağlamda, bu ders için tanımlanmış olan Ders Öğrenme Çıktıları aşağıda verilmektedir.
| Hafta |
Konu |
Materyal Paylaşımı * |
|
Ön Hazırlık |
Pekiştirme |
| 1) |
Girişimci, girişimcilik, girişimcilik ile ilgili temel kavramlar Girişimci düşünce biçiminin temelleri |
|
|
| 2) |
Girişimcilik Ekosistemi |
|
|
| 3) |
Girişimcilik süreci İş fikri geliştirme ve yaratıcılık Yaratıcı sorun çözme teknikleri İnovasyon |
|
|
| 4) |
İş planı kavramı ve iş planı öğeleri (pazar araştırma) Birincil ve ikincil kaynaklar kullanılarak pazarın araştırılması, müşterilerin belirlenmesi, mevcut ve gelecekteki ihtiyaçları |
|
|
| 5) |
İş planı kavramı ve iş planı öğeleri (pazarlama planı) Pazarlama planı dahilinde pazarlama karmasının incelenmesi (ürün, fiyat, dağıtım, tutundurma) |
|
|
| 6) |
İş planı kavramı ve iş planı öğeleri (üretim (imalat/hizmet) planı) Üretimin planlanması |
|
|
| 7) |
İş planı kavramı ve iş planı öğeleri (yönetim planı) Yönetimin fonksiyonları ele alınarak iş planına adaptasyonu İnsan Kaynakları Yönetimi |
|
|
| 8) |
ARA SINAV |
|
|
| 9) |
İş planı kavramı ve iş planı öğeleri - Finansal kaynak bulma, yatırımın planlanması, finansal tabloların hazırlanması ve finansal yönetim unsurları Muhasebe (bütçe ve nakit akışı) |
|
|
| 10) |
Pazar araştırma ve pazarlama planına yönelik atölye çalışması |
|
|
| 11) |
İş planı öğeleri ve bütüncül bakış açısı, Örnek iş uygulamaları, Sürdürülebilirlik, Değişimi Yönetebilme ve Büyüme , Bilgi Yönetimi |
|
|
| 12) |
Sosyal Girişimcilik Kavramı |
|
|
| 13) |
Uluslararası Girişimcilik ve Örnekler
|
|
|
| 14) |
İş planı sunumu |
|
|
| 15) |
İş planı sunumu |
|
|
| 16) |
Final Sınavı |
|
|
| |
Program Öğrenme Çıktıları |
Katkı Oranı (1-5) |
| 1) |
Bir girişimin kurulması ve hayatını sürdürmesi için gerekli fonksiyonları ve inovasyon türlerini tarif edebilme. |
|
| 2) |
Girişimcilik ve inovasyon yönetimi için gerekli olan temel ve kuramsal bilgileri açıklayabilme. |
|
| 3) |
İşletme yönetiminin değişik alanlarında yeni fırsatlar yaratabilecek projeler üretebilme yetkinliği edinebilme. |
|
| 4) |
Bireysel ve takım çalışmalarıyla problem çözme ve karar verme yeteneklerini geliştirebilme. |
|
| 5) |
Girişimcilik ve inovasyon yönetiminde çeşitli süreçleri sistematik bir bakış açısıyla değerlendirebilme. |
|
| 6) |
Sorunların çözümlenmesini gerektiren ortamlarda ekip üyesi olarak görev alabilme ve gerektiğinde liderlik yapabilme. |
|
| 7) |
Örnek olay incelemesi, tasarım odaklı düşünce gibi teknikler ile sorunları anlama ve yenilikçi çözümler geliştirme becerilerini edinebilme. |
|
| 8) |
Var olan normları ve standartları eleştirel bakış açısıyla değerlendirebilme, yenilikçi ve girişimci fikirler geliştirebilme. |
|
| 9) |
Değişen koşullarda, paydaşların yararlarını da gözeterek, uygun işletme stratejileri geliştirebilme. |
|
| 10) |
Teknolojik ve iş ortamındaki değişimlere uyum sağlayabilmenin önem ve gereğini kavrayabilme. |
|
| 11) |
Çalışma alanındaki ileri teknoloji ve dijital dönüşüm olanaklarından haberdar olma. |
|
| 12) |
Dinamik iş dünyasında, çalışanları ve süreçleri yönetebilme. |
|
| 13) |
Kültürel bilince sahip olma ve bunu alanı ve alanı dışındaki gruplara aktarma. |
|
| 14) |
Öğrendiklerini nicel ve nitel veriler ile destekleyerek; yazılı, sözlü ve görsel iletişim araçlarını kullanarak, sistemli ve etkileyici bir biçimde alanı ve alanı dışındaki gruplara aktarabilme. |
|