GASTRONOMİ VE MUTFAK SANATLARI LİSANS PROGRAMI
|
Kazanılan Yeterlilik |
Program Süresi (Yıl) |
Toplam AKTS Kredisi |
Öğretim Şekli |
Yeterliliğin Düzeyi ve Öğrenme Alanı |
Lisans Derecesi
|
4 |
240 |
Örgün |
- TYÇ Yeterlilik Türü: Lisans
- TYÇ, TYYÇ, EQF-LLL, ISCED (2011): 6. Düzey
- QF-EHEA: 1. Düzey
- Yönelim: Akademik
- Sınıflandırma (ISCED 2013):072 Temel Öğrenme Alanı:21,54,62,72,81
- Kategori: Ana Yeterlilik
|
Beykoz Üniversitesi Gastronomi ve Mutfak Sanatları Lisans Programı Avrupa Yükseköğretim Alanı Yeterlilikler Çerçevesinde (QF-EHEA) 1. Düzey, Avrupa Yaşam Boyu Öğrenme Yeterlilikler Çerçevesi (EQF-LLL) ve Türkiye Yeterlilikler Çerçevesi (TYÇ) ile Türkiye Yükseköğretim Yeterlilikler Çerçevesinde (TYYÇ) 6. Düzeyde tanımlanan akademik ağırlıklı bir lisans programıdır. Program Beykoz Üniversitesi’nin, Sanat ve Tasarım Fakültesi’nin ve Gastronomi ve Mutfak Sanatları Bölümü’nün vizyonu ve misyonu ve Beykoz Üniversitesi Eğitim-Öğretim Modeli doğrultusunda, Türkiye Yükseköğretim Yeterlilikleri Çerçevesi (TYYÇ) yeterlilikleri ve ilgili ulusal (MÜDEK) ve uluslararası (ABET) akreditasyon kuruluşlarının koşullarını sağlayacak şekilde hazırlanmıştır.
Programın, Eğitimde Uluslararası Standart Sınıflandırması (ISCED1997, ISCED 2011, ISCED-2013) ile Türkiye Yeterlilikler Çerçevesi (TYÇ) ve Türkiye Yükseköğretim Yeterlilikler Çerçevesine (TYYÇ) göre sınıflandırmasını gösteren alan ve düzey kodları aşağıda verilmiştir:
• Sınıflandırma (ISCED 2013):0721 Temel Öğrenme Alanı:072
•TYÇ, TYYÇ, EQF-LLL, ISCED (2011): 6. Düzey
QF-EHEA: 1. Düzey
TYÇ Yeterlilik Türü: Lisans